Stuur eens wat valentijnskaarten

auteur: Mark Nieuwenhuizen
February 8, 2011

Het meisje van de kaartenwinkel kijkt me wat vreemd aan als ik een stuk of tien Valentijnskaarten op de toonbank leg. Toevallig stonden er twee mannen voor mij die ook een rode kaart in hun handen hadden. Zij hoefde er echter maar één af te rekenen, het blijkbaar normale aantal.

“U heeft nog al wat noten op uw zang,” zegt ze dan ook wat kribbig. Ik zou het haar graag uitleggen maar er staan nog meer mensen achter me. Misschien moet ik ook haar een kaartje sturen en verwijzen naar deze column.

 

Hoewel het helemaal niet zo moeilijk is om open en eerlijk van meerdere partners te houden, stuur ik de meeste van deze kaarten niet naar vrouwen waar ik romantisch iets mee heb of in directe zin iets mee zou willen. Ze gaan met een lieve tekst naar vriendinnen die meestal wel single zijn maar ze zijn vooral bedoeld om ze te laten voelen dat er iemand is die de vrouw in ze waardeert. Hoewel ze dat allemaal van mij weten, signeer ik er maar een paar met mijn naam maar de meeste met een anoniem hartje. Als ze weten van wie het komt, gaat een deel van de betovering misschien weg.

Lading
Ik hoop dat ze zich vooral even goed voelen over hun vrouwelijkheid en het idee krijgen dat er iemand romantische gedachtes over ze heeft. Ik ben er namelijk bij allemaal van overtuigd dat er iemand is die deze gevoelens wél heeft maar ze niet durft of kan uiten. Ik heb er al eerder over geschreven op Twitter maar het lijkt wel alsof we een soort nationaal trauma hebben opgelopen om tegen iemand te zeggen dat ze leuk, mooi en beminnelijk zijn zonder dat daar gelijk aan vaste relaties moet worden gedacht. “Je lijkt me leuk, laten we gewoon eens koffie drinken,” krijgt daarmee een lading die het misschien helemaal niet heeft. Mijn single vriendinnetje die het leuk vindt om iets met mannen te gaan drinken omdat ze prettig gezelschap zijn, hoort nogal eens dat ze niet toe zijn aan een vaste relatie. En dat terwijl ze nog niet eens hebben gezoend en een vaste relatie alleen maar tot één van de verre mogelijke opties behoort.

Ondergesneeuwd
We hebben nog bijna een week te gaan tot Valentijnsdag en ik roep iedereen die dit leest op om niet alleen een Valentijnskaart te sturen naar je huidige geliefde. Stuur ook eens een spannende kaart naar iemand die wel een reminder kan gebruiken voor haar vrouwelijkheid of zijn mannelijkheid. Zet er een paar eenvoudige woorden bij die deze misschien wat ondergesneeuwde kanten weer wat belichten zodat iemand zich niet alleen goed voelt over zijn of haar professionele kwaliteiten. Onderteken het met een hartje zodat hij of zij misschien een aanzet durft te maken om die leuke man of vrouw eens uit te nodigen om elkaar beter te leren kennen. Wat is er mis om eens per jaar de rol van Cupido op je te nemen.

“Je houdt de boel daarmee voor de gek,” zou het stuurse kaartenverkoopstertje mij waarschijnlijk toebijten. “Je wilt niets met haar dus je verkoopt haar een sprookje.” Oppervlakkig gezien heeft ze gelijk maar net als dat niet iedere date bedoeld is als begin van een huwelijk, zo draait het ook hier om de intentie. En met de intentie iemand zich weer even gewild en vrouwelijk te voelen, kan helemaal niets mis zijn.

Category: Persoonlijk | RSS 2.0 Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.

No Comments

Comments are closed.