Stil zitten

auteur: Mark Nieuwenhuizen
December 14, 2012

‘Wat zat je er verveeld bij,’ moppert mijn partner bij Andersdenkers Lisette Geel. Ze spreekt me op een moederlijke manier toe na een gesprek wat we samen bij een klant hadden. Ik ken de betreffende ondernemer al een tijdje uit dus hoor ook niet zo veel nieuws. Daarnaast zit ik in een hoekje gedrukt op een stoeltje aan een tafel.

Nu ze mij er op wijst, weet ik dat ze gelijk heeft en weet ik ook precies waar het door komt. Standaard stoeltjes en tafeltjes passen niet zo goed bij me omdat ik met mijn ADHD mijn energie niet kwijt kan. In feite is het niet zo veel anders dan destijds op de lagere school. Vele jaren later ontdekte ik bij toeval dat een statafel veel beter bij mij past omdat mijn bovenlichaam dan tenminste de ruimte heeft. In plaats van tien keer weg te lopen voor koffie, de post of de krant, kan ik een paar uur achter mijn scherm of achter een markerbloc dingen zitten uitschetsen.

Tijdens sessies met klanten op kantoor zit ik ook op het puntje van een kruk aan een hoge tafel te luisteren maar als ik uit ga leggen hoe de vork in de steel zit, sta ik het liefste en leg visueel op het grote whiteboard uit wat de principes zijn. Niet zelden gebruik ik grote delen van de vloer om met mijn lichaam mijn verhaal te ondersteunen of een rondje om iemand heen te lopen om te illustreren dat je jezelf nooit in z’n geheel kan zien. Het drukke lichaam moet de ruimte hebben om creatieve gedachtes de ruimte te geven.

Dus als we bij een klant zijn en ik honderd idee├źn en inzichten krijg, dan past zitten op een stoeltje mij nu eenmaal niet zo goed.

Category: Persoonlijk, Praktijkverhalen | RSS 2.0 | Give a Comment | trackback

No Comments

Leave a Reply