Tranen als waardering

auteur: Mark Nieuwenhuizen
December 2, 2012

Tranen staan in mijn ogen als ik de burgervader van Alkmaar tijdens de opening van Pop’d-Up Madeleine Waalkens hoor complimenteren. In de afgelopen weken ben ik haar mentor geweest in het proces bij dit project en al eerder in de transitie van bloemenmeisje naar ambiance designer.

Ik heb haar in de afgelopen weken zien groeien van iemand die bedeesd vroeg of iemand haar kon helpen naar een ondernemer die weet waar ze staat en wat ze de tegenpartij heeft te bieden. Het is prachtig om te zien als iemand de waarde van zichzelf begint te ontdekken en in dat proces tevens ontdekt wie daar vervolgens weer waarde aan kan toevoegen of wie alleen maar mee wil liften op haar ambitie en succes. In een sneltreinvaart ontwikkelde ze ondernemersvaardigheden die anders misschien jaren zouden kosten.
Burgemeester Bruinooge van Alkmaar en Madeleine Waalkens

De woorden van de burgemeester vatten perfect samen waar het bij Pop’d-Up om draait en dat is dat door samenwerken met creativiteit een maatschappelijk probleem – in dit geval leegstand – aan kan worden gepakt. Daarnaast heeft ze een prachtig tijdelijk podium gecreĆ«erd voor zichzelf en al de ondernemers die zichzelf daar aan de Kanaalkade kunnen presenteren. De komende weken gaat ze buiten de openingstijden voor het publiek samenkomsten met makelaars, vastgoedmensen en retailers houden om ze te laten zien wat goed ontwerp en sfeer kan toevoegen en zal ze potentiele huurders voor het pand zelf en geĆÆnteresseerden in kachels, kunst en vloeren in deze perfect ontworpen modelwinkel ontvangen.

Ondernemers als Madeleine zijn voor mij zoveel meer dan een te verzenden factuur of een afspraak in mijn agenda. Als mentor – tenminste in mijn optiek – leef je mee, vloek je even samen of troost je als het tegenzit. In de rij voor de kassa vraag je je af hoe het gaat en Whatsapp’t even een zinnetje ter ondersteuning. Volgens de gemiddelde adviseur zou ik die tijd moeten factureren maar haar daar zo naast een trotse burgemeester te zien staan, is waarering genoeg voor die gestolen minuten.

Category: Marketing, Persoonlijk | RSS 2.0 | Give a Comment | trackback

No Comments

Leave a Reply