Usain Bolt geen slechte altleet

auteur: Mark Nieuwenhuizen
August 7, 2012

De afgelopen dagen keek de wereld uit naar wat de prestatie zou zijn van Usain Bolt op de Olympische Spelen. Iedereen hoopte dat hij goud zou pakken op de 100 meter of misschien wel op de dubbele afstand.

Dat Bolt de beste is in zijn vak bewijst hij ook nu weer en hij wordt daar wereldwijd voor geprezen. Ik hoor echter niemand die deze Jamaicaan een slechte atleet vindt omdat hij geen marathon loopt of het zelfs niet probeert op de 400 meter of bij het polsstok hoogspringen. Nee, natuurlijk niet, hoor ik je nu zeggen. Dat zijn tenslotte niet zijn disciplines.

Ik kom vrijwel dagelijks ondernemers en werknemers op zoek naar een nieuwe uitdaging tegen die niet zo vergevingsgezind zijn naar zichzelf. Zij vinden hun persoontje pas waardevol als ze alle disciplines in hun vak én in het ondernemen beheersen. Er groeit pas zelfvertrouwen wanneer ze niet alleen goed zijn in de gehele breedte van hun vak maar ze moeten van zichzelf tevens goed zijn in acquisitie, in het doen van de admistratie, in marketing, PR en communicatie.

Ik ben blij dat Bolt en de andere sportmensen die mentaliteit niet hebben. Dan zou de buis weken gevuld zijn met middelmatige sporters die nergens echt in uitblinken. Topsport bedrijven betekent tenslotte het lef hebben om je te specialiseren en alleen maar bezig te zijn met waar je goed in bent.

Tags: , , ,

Category: Praktijkverhalen | RSS 2.0 | Give a Comment | trackback

No Comments

Leave a Reply